АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

71-ВИ ДЕН НА ПРОТЕСТИ

Протестът - 71:  ден масово замеряне със сливи на сградата на Народното събрание
18.09.2020 / 07:59

В 71-вата вечер на антиправителствени протести демонстрантите в София блокираха малко преди 20 часа движението по булевард „Цар Освободител“ в т.нар. Триъгълник на властта.

Исканията на демонстрантите са оставка на премиера и главния прокурор, а от вчера и на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тази вечер демонстрацията бе белязана от масово замеряне със сливи на сградата на Народното събрание. Акцията бе организирана от майките от „Системата ни убива“.

След „обстрела“ на централния вход на НС със сливи, осигурени от активисти на „Системата ни убива“, който бе наречен „пърформанс“, последва замерване с яйца на сградата на парламента откъм „Цар Освободител“, но по идея на т.нар. Отровно трио.

Върху сградата отново се прожектират кадри от сблъсъци с полицията на 2 септември и с интервюто на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Арман Бабикян от „триото“ отново призова Цвета Караянчева да подаде оставка.

След края на протеста демонстрантите поеха на традиционното си шествие до Орлов мост и го блокираха. Към 23,30 часа движението през кръстовището бе възстановено.

Протести днес бяха организирани и в Пловдив, във Варна, както и в Благоевград.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев