АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОЦ. МАНГЪРОВ: КУНЧЕВ МИ КАЗА ДА СИ ЗАТВАРЯМ УСТАТА

Доц. д-р  Атанас Мангъров
11.09.2020 / 15:04

„Случи се нещо с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев през последните месеци и действа неадекватно. Затварянето на страната, маските в училищата - това е липса на мисъл… Те ме потърсиха и ми казаха да си затварям устата“ - това заяви пред bTV началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас Мангъров.

Доц. Мангъров: Кунчев ми каза да си затварям устата

„Д-р Кунчев ми каза да си затварям устата. През нощта карам колата, връщам се от преглед. Звъни ми телефона, обажда ми се д-р Кунчев. С него винаги сме били приятели. Казва ми –„Много говориш, аз съм единственият, който се противопоставя на лошото отношение към теб. Трябва да млъкнеш. И аз казах „Добре“, но не млъкнах“, твърди доц. д-р Атанас Мангъров.

В предаването „Тази сутрин“ на бТВ доц. Ангел Кунчев беше категоричен, че не може да става дума за оказан натиск: „Омръзна ми да обсъждам изявления на хора, които в живота си не са виждали болен от коронавирус. Аз няма как да оказвам натиск над него, а и не искам. Работим от много години заедно“.

„Препоръчах му да не обърква хората. Нека да мисли каквото иска, но когато всички страни вземат мерки, СЗО препоръчва, когато европейски и американски центрове доказват с факти и цифри колко помагат маските, да излезеш и да кажеш „Това е глупост, не го правете“, е объркване на хората и пречи на мерките на държавата да се бори с инфекцията“, коментира още главният държавен здравен инспектор. Той обясни, че не иска да плаши хората, но коронавирусът е реалност и колкото повече хора се спасят – толкова по-добре.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев