АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛАВРОВ ЗА ПОМПЕО: „ПОД СЪТРУДНИЧЕСТВО ОТ РУСКА СТРАНА ИМАМЕ ПРЕДВИД НЕОБХОДИМОСТТА ДА ПРИЗНАЕТЕ ВИНАТА СИ“

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров
11.09.2020 / 12:45

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров определи като голословни твърденията на американския си колега Майк Помпео за възможно участие на високопоставени руски официални лица в предполагаемото отравяне на Алексей Навални, предава изданието EA Daily, цитирано от Агенция "Фокус".

„Дори когато Арнолд Шварценегер казваше (във филмите) Trust me, имаше много по-големи шансове да му повярвам, отколкото на този, който се опитва да играе Шварценегер, но вече на международната сцена“, констатира Лавров на пресконференция в Москва.

Както подчерта министърът, в Русия вече са свикнали с голословните обвинения, идващи от Запада.

„И когато официален представител на германското правителство декларира, че искането на Генералната прокуратура на Русия е прехвърлено на органите на независимото правосъдие и следователно германското правителство вече не може да направи нищо, а в същото време изисква да проведем разследване, това прилича на прецедентите, създадени от нашите западни колеги след отравянето в Солсбъри и повтаря историята, развила се с трагедията на малайзийския „Боинг“ (над Украйна)“, каза той.

Лавров припомни, че и по двата случая Москва не е отказала да сътрудничи в разследването и е предоставила необходимата информация.

„Те ни отговориха така: „Имаме предвид под сътрудничество от руска страна необходимостта да признаете вината си“.

Ако дори сега същата логика преобладава сред нашите западни колеги, на първо място сред германските, а и сред американските, това само ще потвърди, че те са се поставили над закона, поставили са се над всички останали, като че ли всички са равни, но те са много повече равни от всички останали, защото трябва да се вярва на думата им“, заключи ръководителят на руското външно министерство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев