АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОДЕПУТАТКА ОБВИНИ ЕВРОКОМИСАР ЙОУРОВА В ЗАВИСИМОСТИ С БОРИСОВ

 Бойко Борисов и Вера Йоурова
10.09.2020 / 17:19

Евродепутатката от групата на Европейската обединена левица Клеър Дейли обвини еврокомисаря за ценностите и прозрачността Вера Йоурова в зависимости с българския премиер Бойко Борисов. Това стана по време на дебати в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред в Европейския парламент, на които Йоурова представи състоянието на Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния.

Дейли каза това в отговор на думите, че страната ни има добър напредък в реформите в съдебната система, каквото беше заключението и в последния доклад по Механизма от миналата година:

"Шокирана съм от тона и съдържанието на Вашето изказване и смятам, че то е в пълен разрез с реалността в България. Ако Комисията смята, че там има добър напредък през последните 13 години, мога само да направя заключението, че или сте невероятно некомпетентна, или сте изцяло подчинена на интересите на Борисов заради връзките му с част от влиятелните групи в този парламент и Европейския съюз изобщо".

На това еврокомисар Йоурова отговори:

"Категорично отхвърлям Вашите обвинения, че съм съучастник на господин Борисов, Моля, не ме обиждайте по този начин. Върша работата си съвсем честно и обективно".

Йоурова съобщи, че Комисията ще представи на 23-ти септември първите доклади за върховенството на закона по новия хоризонтален механизъм, който обхваща всички страни-членки. Тя допълни, че предстои Съветът да вземе окончателното решение дали да бъде прекратен механизмът за сътрудничество и проверка за България.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев