АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В СРЕЩА ДИРЕКТОРИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Среща на кмета Стефан Радев и директорите на детските градини
10.09.2020 / 16:57

Предизвикателствата на предстоящата учебна година и насоки за работа във възпитателния процес в условията на COVID-19 обсъдиха днес на среща кметът Стефан Радев и директорите на детските градини в община Сливен.

„Тази година целият свят се изправи пред съвсем ново извънредно предизвикателство. Важното е, че се справихте добре в неочакваната ситуация, особено през първата половина на годината, когато пандемията се развиваше с бързи темпове и висок процент на заболяемост“, заяви пред присъстващите Стефан Радев. Той подчерта, че въпреки динамичните промени, не е бил допуснат епидемиологичен взрив в учебните заведения. Кметът обърна внимание и на тенденцията към спад на случаите със заразяване в общината, който се забелязва през последните седмици.

„Благодаря за положените усилия и съм убеден, че те ще продължат и занапред. Продължаваме да се борим с предизвикателството, едновременно с това ще работим и за осигуряването на сигурна и защитена среда, в която децата да получават своето възпитание и образование“, бе категоричен Стефан Радев.

„Няма да бъде лека и тази година. Наближават студените месеци, които крият нови рискове, свързани с комбинации с грипните вируси, но се надявам, че с общи усилия и добро сътрудничество, ще преминем и през това изпитание“, заяви в заключение сливенският градоначалник.

Подкрепа и поздравление за работата на цялата педагогическа общност изрази и директорът на Регионалното управление на образованието-Сливен Милена Чолакова. Тя направи преглед на предстоящите за дискусия теми в рамките на работната среща с директорите. Сред тях бяха кратък преглед на учебната 2019/2020 г., приобщаващото образование и механизъм за съвместна работа на институциите, промени в нормативната уредба, планирани дейности и приоритети през 2020/2021 г., както и акценти в предстоящите дейности по Проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“.

Участие в днешната среща взеха и зам.-областният управител Димитринка Петкова, началникът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова и представители от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ .

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев