АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛЕД ПОИМЕННА ПРОВЕРКА КАРАЯНЧЕВА ЗАКРИ ПЛЕНАРНОТО ЗАСЕДАНИЕ ЗАРАДИ ЛИПСА НА КВОРУМ

Цвета Караянчева
10.09.2020 / 11:42

В началото на деня, определен за "Второ велико народно въстание", държавният глава Румен Радев излезе на стената си във Фейсбук с призив "всички на площада днес да не се поддават на провокации".

Върховният главнокомандващ посочи още, че "Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР."

Поименната проверка в пленарната зала не установи наличие на кворум, предаде агенция „Фокус“. Председателят на парламента Цвета Караянчева закри пленарното заседание.

Проверката започна, след като заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид предложи да се извърши поименна проверка заради съмнения, че няма кворум в залата.

Преди това обаче парламентът прие процедурни правила за избор на председател на ЦИК. "За" правилата гласуваха 109 народни представители, "против" -0 и "въздържали се"- 16, с което бяха приети.

Изборът на председател на специализирания орган се налага след като на 27 август 2020 г. досегашният Стефка Стоева подаде оставка.

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за българските лични документи. Законопроектът е внесен от Министерски съвет. „За“ закона гласуваха 93 депутати, без „против“ и „въздържали се“.

Народните представители отпуснаха пожизнено държавни парични награди на четирима българи. За особени заслуги към българската държава и нацията награди ще получат: илюзионистът Антраник Шаварш Арабаджиян (Астор), писателят и културен деятел Димитър Коруджиев, поетът Ивайло Балабанов и композиторът Янко Миладинов.

Предложението е на Министерски съвет. „За“ предложението гласуваха 111 депутати, „против“ - 0, „въздържали се“ - 0.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев