АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПОКОЙНО ПРЕМИНА 62-РИЯТ ДЕН НА ПРОТЕСТИ В СОФИЯ

Протестът - 62 ден
09.09.2020 / 08:00

Спокойно премина 62-рият ден на протести в центъра на столицата с искания за оставка на правителството и на главния прокурор. Той се проведе под мотото "Нас не ни е страх".

Протестиращите отново блокираха булевард "Цар Освободител". Те коментираха, че всички в НС трябва да постъпят като Данаил Кирилов и да освободят депутатските места. Протестиращите прожектираха на стената на Президентството кадри от нощта на 2 -ри септември.

След това се състоя станалото традиционно протестно шествие до Орлов мост. Движението беше блокирано за около 2 часа.

Над два часа хората скандираха "оставка" и "нас не ни е страх" и пред президентството. Велислав Минеков от т. н. "отровно трио" прикани хората за масово участие във второто т.н. "Велико народно въстание":

"В случай, че продължат да се опъват, знаете, че ще ги изненадаме лошо. Призовете всеки един човек до вас: всеки ваш роднина, ваш колега, вашият съсед, случайният, който минава по улицата. Тук трябва да сме мощни, стабилни и силни, за да ги изгоним и да им пожелаем оставката, която заслуважават".

Беше разпространено и писмо до медиите с призив: "Не допускайте да се повтори кървавата сряда на Борисов и Гешев".

От организаторите на антиправителствените протести информираха, че се е провела среща с участието на основна част от гражданските политически партии и движения. Всички заедно призовават да не се допуска насилие, както и опити за провокация. Сред подписалите писмото са Демократична България, движение "България на гражданите", АБВ, БОЕЦ, "Възраждане" инициативата "Системата ни убива", Ренета Енджова и други.

По-рано днес организаторите от така нареченото "отровно трио" изпратиха обръщение до дипломатическите служби на страните от ЕС, САЩ, Великобритания и правителството на Европейската комисия в България, в която информират за мотивите на мирните граждански протести.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев