АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБРЪЩЕНИЕ ДО ПОСОЛСТВАТА НА СТРАНИТЕ ОТ ЕС И САЩ ОТ Т. Н. "ОТРОВНО ТРИО"

"Oтровното трио"
08.09.2020 / 18:55

Преди 62-ата протестна вечер в София организаторите на антиправителствените демонстрации изпратиха декларация обръщение до посолствата на останалите страни членки на Европейския съюз и на Съединените щати. В обръщението, подписано от проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, те наричат протестите в страната „протест срещу нарушаване на основни граждански права в България, чудовищна по размерите си корупция и погазване принципите на демокрацията“

Организаторите изразяват загриженост, че напрежението в деня и нощта на 2 септември застрашават гражданския мир в страната. Те прилагат данни за събитията, засягащи периода 01-06 септември 2020 г, които гласят.:

•Над 120 незаконосъобразно арестувани протестиращи;

•Над 300 обгазени по време на протеста на 02-ри септември;

•Над 100 малтретирани от полицията граждани.

„След бруталното насилие над мирно протестиращите граждани, институции като прокуратурата, която по презумпция би следвало да защитава правата на гражданите в Република България, мълчи безучастно, с което става част от престъпленията, които се извършват срещу българския народ“, пише още в позициите.

В края на обръщението организаторите на антиправителствените протести изразяват надежда предоставената от тях информация да бъде предадена на правителствата и декларират готовността си да продължат да протестират мирно, като съзнателно гражданско общество до постигане на целите и исканията им.

"Заедно сме по-силни" и "Само заедно ще успеем", призовават и днес в социалните мрежи представителите на т. нар."отровно трио" в 62-рия ден на протести. Граждани вече се озовават на призива им и се събират под прозорците на властта, за да поискат за пореден ден оставката на правителството на Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев