АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТОТИЦИ ЗАЛЯХА МАНФРЕД ВЕБЕР С ГНЕВНИ ПОСТОВЕ: ЗАЩО ПОДКРЕПЯТЕ БОРИСОВ И МАФИЯТА?

Манфред Вебер
08.09.2020 / 14:24

Фейсбук страницата на Манфред Вебер е залята с гневни коментари на протестиращи българи, които питат председателя на групата на ЕНП в Европарламента: защо подкрепя Борисов и мафията в България?

Последният пост на Вебер е от вчера, 7 септември, където той взима отношение към действията на турския президент Ердоган и позицията на Европа. Под въпроса „Ще остане ли Европа безсилна срещу Ердоган?“ Вебер заклеймява незаконните действия на турския президент, който по думите на Вебер си присвоява правото да разширява активността на страната си за изследване на въглеводори в гръцки води, заплашва Франция и Гърция и т.н.

Под позицията на Вебер за Ердоган обаче валят коментари на протестиращи българи, които се отнасят до ситуацията в България и до премиера Борисов. Те вече са над 600, като това не е единственият пост на бившия шпиценкандидат за председател на ЕН, залят от неудобни въпроси.

Припомняме, че в началото на юли Вебер подкрепи Борисов, като становището му бе оповестено на първия контрамитинг в защита на правителството след поканата за членство в ERM II. Оттогава насам друга официална позиция на ЕНП няма.

Сега българите рязко засилиха активността си.

Ето някои от коментарите:

„Господин Вебер, вие подкрепяте мафията, която разрушава цяла България. Позицията ви е позор“.

„А какво ще кажете за съседната на Турция България? Съзнавате ли, че подкрепяте диктатор? Лицемерие ли е да подкрепяш един диктатор, а да говориш високо срещу друг?“

„Господин Вебер, всякакъв разговор за „европейски ценности“ и „да бъдем единни“, който идва от Вашата уста, е безсрамно лицемерие“.

„Скъпи Манфред, хиляди българи ви изпратиха съобщения с въпроса: „защо подкрепяте корупцията на Борисов?“. Продължаваме да чакаме вашия отговор“.

„Защо Европа е сляпа за диктатурата в България?“

Огромният дял от постовете са на английски език. (https://www.facebook.com/manfred.weber.en/)

В социалната мрежа се разпространява и писмо (на немски и български език), което всеки българин може да изпрати на Вебер.

В него се казва: „Вярваме в европейските ценности и върховенството на закона! Вярваме в смисъла на разделението на властите и медийната свобода!

За съжаление в България се случва безпрецедентно и несъразмерно насилие върху граждани и журналисти, като се ограничава правото им на протест и медийно отразяване.

Не искаме да мислим, че в оценките си за случващото се в България, сте воден от тяснопартийни интереси и опит за спасяване на лошия имидж на министър-председателя Бойко Борисов, чиято партия е в политическото семейство на Европейската народна партия. Той вреди не само на нас, но и на целия Европейски съюз.

Ние няма да се откажем, а Вие все още имате шанс да промените позицията си, за да не превръщате Европейския съюз във фасадна демокрация, каквато е сегашната демокрацията в България!“

Писмото също е качено в профила на Вебер във Фейсбук.

За сравнение преди кризата в България под постовете на Вебер в социалната мрежа има по около десет коментара.

Сега са стотици и все от българи.

Разпространява се е телефонът на Вебер, на който всеки може да му звънне.

До този момент няма реакция от страна на ръководителя на фракцията на ЕНП в Европарламента.

http://epicenter.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев