АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В СРЕЩА С ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Кметът Стефан Радев участва в днешната работна среща с директори на училища и Център за подкрепа на личностно развитие-Сливен
08.09.2020 / 14:09

Кметът Стефан Радев участва в днешната работна среща с директори на училища и Център за подкрепа на личностно развитие-Сливен, свързана с предстоящата учебна година. Организатор на форума е Регионалното управление на образованието-Сливен.

Сред акцентите на дискусията бяха насоките за работа на системата на училищното образование и задължителните предписания през учебната 2020/2021 г. в условията на COVID-19. В тази връзка кметът Радев благодари за своевременната реакция и добрата организация на педагогическата общност и на ръководствата на образователните институции, които са спомогнали за успешния обучителния процес в пандемичната обстановка.

„Убеден съм, че всичко това ви коства много усилия, много работа. В бързо променящата се и динамична обстановка, нашата страна се справи сравнително добре, в това число и образователната ни система и често сме сочени за пример сред много от европейските страни“, заяви още Стефан Радев.

По отношение на представения анализ, според който, тази година учениците от Сливенска област са постигнали по-високи резултати на националното външно оценяване и държавни зрелостни изпити в сравнение с миналата учебна година, кметът изрази надежда, че тази тенденция ще се запази и за в бъдеще, въпреки сложната обстановка.

„Убеден съм, че ще продължите отговорно да изпълнявате своите задължения и ще бъдете основният двигател на образователната система. Това е гаранция, че ще можем да се справим добре и ще продължим с усилията си, насочени в доброто възпитание и образование на децата ни“, бе категоричен Стефан Радев. Той пожела на всички спокойна учебна година, да бъде повече присъствена и още по-успешна.

В дневния ред на срещата бяха включени още изпълнение на дейностите по обхвата и задържането на деца и ученици, промени в организацията на целодневното обучение и др.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев