АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОВЕРКАТА НА МВР В "ХИПОЛЕНД" Е ПРЕКРАТЕНА

 Христо Терзийски
04.09.2020 / 20:50

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е провел разговор с управителя на фирмата "Хиполенд" Мариан Колев като го е уверил, че действията на екипите на Междуведомствения център се основават единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е била преустановена.

Планово мероприятие на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на рискови стоки към Главната дирекция "Борба срещу организираната престъпност". Така от МВР обясниха днешните масирани проверки на компанията за продажба на детски играчки "Хиполенд".

"Империята отвръща на удара", заяви изпълнителният директор на "Хиполенд" Мариан Колев, според когото това са действия срещу него, защото си позволява да надига глас заради насилието срещу протестиращите по време на демонстрациите на 2 септември.

От 10 часа сутринта, когато са започнали проверките, до късния следобед единствената институция, която потвърди за операцията, е Националната агенция за приходите. В късния следобед, от съобщение на МВР стана ясно, че са участвали още икономическата полиция, главната дирекция "Надзор" и агенция "Митници". А след разговор на министъра на вътрешните работи и изпълнителния директор на "Хиполенд" проверката е била прекратена.

Министър Христо Терзийски е уверил Мариан Колев, че подобни проверки от 28 август до днес са извършени не само в "Хиполенд", а в още 14 търговски дружества.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев