АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПИТА КОЙ Е ДОПУСНАЛ ПРОВОКАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТА

Среща на президента Румен Радев с ръководителите на полицията и службите за сигурност
04.09.2020 / 16:08

"Нестихващите протести на българите у нас и в чужбина поставят във фокуса на общественото внимание действията на службите за сигурност. На 2 септември България преживя ден на насилие. Изключително съм загрижен за десетките ранени полицаи и граждани". Това заяви президентът Румен Радев на среща с ръководителите на МВР и службите за сигурност.

"Обществото очаква отговори: Защо бяха допуснати провокатори в триъгълника на властта, за охраната на който отговаря полицията и жандармерията? Има ли информация кои са хората провокатори, кой ги е изпратил? Защо органите на реда използваха брутална сила над граждани, които нямат нищо общо с провокаторите? Има кадри на полицаи, използващи нерегламентирани средства за въздействието над гражданите? Будят въпроси някои обстоятелства около униформата на служителите на МВР, знаци, които отправят провокативни послания. Оставам отворен за диалог", заяви държавният глава.

Перфектно планирана операция и минимален брой щети, полицаите се справиха перфектно, поздравявам ги за техните действия, каза от своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев