АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ КЪМ ОБЩИНА СЛИВЕН

Стефан Радев
31.08.2020 / 13:27

Работещите в сферата на социалните услуги в общността и специализираните институции, с делегирани от държавата дейности към Община Сливен, ще получат 15-процентно увеличение на заплатите си. Това обяви кметът Стефан Радев, след решението на Общинския съвет за актуализация на бюджета на общината.

„Дълго време техните заплати не бяха в крак с темповете на растеж на работната заплата и за това предприемаме стъпки в тази посока. Това е проблем на цялата страна. Радвам се, че тенденцията започва да се обръща. И държавата, и ние като община, започваме да инвестираме повече във възнагражденията на работещите там“, посочи кметът.

Той е категоричен, че трябва да се инвестира повече в тази сфера, защото има нужда от повече млади, подготвени и мотивирани хора в тази система. "Респективно, ние от своя страна, трябва да отговорим с добри условия, за да задържаме тези хора тук“, смята Стефан Радев и подчерта, че Община Сливен има една от най-развитите системи от социални услуги в страната.

Той припомни, че чрез актуализацията на бюджета се увеличиха и заплатите на медицинските специалисти в общинското здравеопазване.

„От доста време преговаряме със синдикатите на работещите в здравеопазването. Радвам се, че през изминалата седмица финализирахме подписването на Колективния трудов договор. Има подобрение по всички показатели за работещите“, обясни кметът.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев