АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

NPR: ТРЪМП ПРЕДРЕЧЕ УНИЩОЖЕНИЕ НА АМЕРИКА ОТВЪТРЕ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ПОБЕДИ «ЕКСТРЕМИСТА» БАЙДЪН

Доналд Тръмп и Джон Болтън
31.08.2020 / 09:00

По време на среща с поддръжници в Ню Хемпшир, американският президент отново се нахвърли срещу опонента си Джо Байдън. Той заяви, че кандидатът на Демократическата партия е номиниран на невиждана досега в САЩ „крайно лява платформа“, а победата му ще зарадва чуждестранните противници на Вашингтон, тъй като ще доведе до разрушаване на страната отвътре, съобщава NPR.

На митинг в Ню Хемпшир в петък речта на Доналд Тръмп придоби съвсем различен тон от обръщението му към националната конвенция на Републиканската партия предния ден. В речта си към привържениците президентът се обърна към запазената си марка на „помпозния, лекомислен стил на кампанията“, като озвучи много от темите, които беше повдигнал преди това, от настъпващата „социалистическа“ заплаха до атаките срещу съперника му на предстоящите избори Джо Байдън, пише NPR.

„Снощи произнесох голяма реч. Казвам: "Какво ми е планирано за утре вечер?" - „Отивате в Ню Хемпшир. Но, сър ... ”, - каза шефът на Белия дом на публиката, привидно възпроизвеждайки разговор с един от служителите му, преди той да бъде прекъснат от аплодисменти.

„Но сър, можем да отменим пътуването до Ню Хемпшир. В края на краищата, знаете ли, имате важна вечер. Ние можем…". И аз казвам: „Луд ли сте? Нямам сърце да отменя пътуването до Ню Хемпшир." Трябва да спечеля Ню Хемпшир и обожавам неговите хора. Много добре се отнасяте с мен.“, добави Тръмп.

По време на речта си политикът многократно атакува Байдън, наричайки го „крайно ляв екстремист“. Той също така засили критиките към съратничката на опонента си Камала Харис, първата жена от африканско-азиатски произход, която би станала вицепрезидент на САЩ, обръща внимание NPR.

„Джо Байдън се кандидатира на най-крайната лява платформа от всички кандидати в американската история. И ако нашите чуждестранни противници разработваха план за унищожаване на Съединените щати отвътре, тогава те не трябваше да търсят по-далеч от тази двойка Байдън-Харис.“, предположи Тръмп.

"Какво за нея? Красавица ли е? Но каква е тази красота? Президентът попита риторично през смеха на тълпата. - Те (Демократическа партия. - ИноТВ) избраха жена, която започна уверено. Тя беше една от фаворитките (на предварителните избори - ИноТВ). В рамките на няколко месеца тя изпадна."

„Беше ужасна. И вие искате такъв президент? Може би? Не мисля така. Знаете ли, аз също искам да видя първата жена президент, но не бих искал да видя жена да постигне този пост така, както го прави. А тя е некомпетентна. Некомпетентна“, добави той.

Под одобрението на привържениците си Тръмп се аргументира, че улиците на градовете, контролирани от демократите, са наводнени от "главорези". Той обаче разкритикува кмета на Вашингтон Мюриел Баузър за нейното обръщение към мирния протест, който се проведе на фона на речта на президента.

„Това, което не ми хареса ... вие го видяхте, нали? Кога всичко свърши? Вие видяхте ли кога свърши? Главорезите са на улицата. Защото кметът на Вашингтон, окръг Колумбия е демократ. Това е поредният демократ, който не вярва в закона и реда.“, подчерта Тръмп.

„И вие знаете, че отделяме много пари за управлението на Вашингтон. Но те не го правят добре. Неговият кмет, тя не управлява нищо. Тези невероятни хора от цялата страна, от цял свят, които бяха там (на националната конвенция на Републиканската партия. - ИноТВ) снощи, те излязоха на улицата при група главорези. И да не забравяме, че това не бяха дружелюбни протестиращи, а главорези. Те бяха главорези.”, добави той.

Според NPR Тръмп също е преувеличил ситуацията с републиканския сенатор от Кентъки Ранд Пол, към когото са се приближили протестиращи, когато напусна конгреса. Демонстрантите поискаха полицейските служители да носят отговорност за убийството на 26-годишната медицинска помощница Бреона Тейлър в собствения й дом в Луисвил.

„Когато сенатор като Ранд Пол излезе ... и слава Богу, беше заобиколен от добри ченгета и те бяха лошо третирани. И Ранд Пол имаше големи неприятности снощи. Той е добър човек, той ми е приятел. И това не трябва да се случва на никого.“, каза Тръмп.

Тръмп произнесе реч пред близко стоящи един до друг хора, много от които не бяха с маски, въпреки факта, че броят на загиналите от коронавируса в САЩ надхвърли 180 хиляди души. На обявлението да си сложат защитни средства, което е изискване в Ню Хемпшир за събиране на повече от 100 души, митингът отговори с освиркване.

Един от събралите се, инженер Тимоти Парнел смята, че критиките от страна на демократите, засягащи борбата на Тръмп с коронавируса са абсурдни. „Единственото условие, при което президентът можеше да постигне повече е ако той е бил ясновидец, каза мъжът. - Той се вслушваше в съветите на учените, към които се обръщаше за да ги получи. Не си спомням той да не е следвал инструкциите им."

Още една участничка в митинга, Мелиса Коут, смята, че Тръмп заслужава още един мандат в Белия дом заради патриотизма си. „Светът не е такъв, какъвто беше, но едно нещо, което харесвам в президента Тръмп, е, че той е 100% американец, той обича страната ни, каза тя. - Байдън? Той обича себе си."

https://pogled.info/svetoven/amerika/NPR-tramp-predreche-unishtozhenie-na-amerika-otvatre-v-sluchai-che-pobedi-ekstremista-baidan.119915

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев