АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШЕТО УЧИЛИЩЕ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В КВ. „КЛУЦОХОР“ СТАВА ЦЯЛОСТЕН КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА

БИВШЕТО УЧИЛИЩЕ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В КВ. „КЛУЦОХОР“ СТАВА ЦЯЛОСТЕН КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА
28.08.2020 / 16:07

Министерството на здравеопазването ще изгради център за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи на територията на бившето училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“. Това стана ясно след решение на Общинския съвет в Сливен от 27 август, с което теренът беше предоставен. Кметът Стефан Радев заяви, че с реализирането на проекта на Министерството на здравеопазването бившето училище ще се оформи като цялостен социален комплекс за деца, което е поредна стъпка в осигуряване на необходимите социални услуги и повишаване на тяхното качество.

На единия от терените Общината вече изгради два центъра - за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства. На втория терен беше изградена спортна площадка, а третият се предоставя за проекта на Министерството на здравеопазването. Искането за терен постъпи преди повече от две години. Община Сливен предложи бившето училище „Антон Иванов“, но от Министерството отказаха заради недоброто състояние на сградата, която е паметник на културата и са необходими много средства.

Заради промяна в тези обстоятелства Община Сливен търси варианти за опазване на сградата на училище „Антон Иванов“. Общинският съвет гласува 250 хиляди лева, с които да започне възстановяването.

„На първо място трябва да изградим покрива, така че да спрем течовете вътре в сградата. Това в момента е най-важно, за да я съхраним. Трябва да изчистим цялото пространство. На следващ етап ще търсим финансиране и предназначение на сградата, така както направихме с бившето училище „Хаджи Димитър“, което също се рушеше дълги години, но постепенно го превърнахме в модерен социален комплекс“, каза кметът Стефан Радев.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев