АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕН 49 - ПРОТЕСТИ И КОНТРАПРОТЕСТ

Протестът - 49 ден
27.08.2020 / 08:43

Спокойно премина 49-ата вечер на протести в София, предаде БНР. Демонстрантите донесоха на площад "Независимост" свое "гражданско шкафче", на което поставиха часовник - по думите им той отброява оставащото време на кабинета на Бойко Борисов.

"Времето му изтича", каза от сцената представителят на Отровното трио Арман Бабикян. Върху шкафчето имаше химикалки и бели листове, на които хората да напишат мотивите си за оставка на кабинета.

"Това шкафче е антипод на онова шкафче с пистолетите, парите и така нататък, които цяла България видя. Само че това шкафче е на гражданите, а не на министър-председателя. Там хората ще слагат своите мотиви защо искат оставката на Борисов и тази власт. Вътре ще бъде напълнено с техните листи, с техните писания, така че току-виж министър-председателят разбрал защо всички искат той да си отиде." - обяви той.

Състоя се и традиционното шествие между палатковите им лагери на пл. "Независимост" и Орлов мост. Участниците са категорични че оставката на правосъдния министър няма да промени нищо в позицията им по отношение на кабинета.

"Тежка загуба за българския народ, непрежалима", иронизира ексминистъра друг член на Отровното трио - Велислав Минеков.

"Не знам обаче Кой ще е този куражлия, който да вземе неговото място, тъй като това е изключително обиден вече пост. Още повече, че това правителство си отива със сигурност и да пожелаеш подобна служба за два или три дни е унизително." - каза още Минеков. Междувременно около 30 граждани се събраха пред сградата на Румънското посолство към 21 ч. Демонстрацията им се проведе на тротоара. По този начин искаха да покажат, че гражданска позиция може да се отстоява и без затварянето за движение на кръстовищата. Проявата премина без напрежение.

Гражданите, които негодуват срещу блокадите в центъра на столицата, решиха да предложат на Отровното трио медиен дебат. Те настояват и за среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова. Планират и завеждането на колективен иск срещу Отровното трио за вреди, нанесени на Столичната община и гражданите, в резултат на трайните блокади. Потърпевшите столичани ще поискат финансово обезщетение в размер на 6-цифрена сума, съобщиха демонстрантите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев