АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ НЯМА ДА РЕЖЕ ЛЕНТАТА НА НОВА ЛИНИЯ НА МЕТРОТО. ПОЖЕЛА УСПЕХ!

Бойко Борисов Сн. фейсбук
26.08.2020 / 14:01

Това бе най-трудната отсечка на подземната железопътна линия в столицата. По сложни терени се строят Южната дъга на София, магистралите “Хемус”,“Струма” и “Европа” и газопроводите. Но ние няма да се откажем. Защото нашата сила е в действията, поясни той

От днес пускаме в движение третия лъч на метрото. Трасето от булевард „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра. По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака. С огромни инвестиции само за 11 години дължината на метрото се увеличи с близо 40 км. Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа.

Това написа в профила си в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов, който днес провежда правителствено заседание онлайн.

"Г-жа Фандъкова и министърът на транспорта - г-н Желязков, ще предоставят на жителите, гостите на София едно изключително съоръжение - третия лъч на метрото. Така че съм убеден, стотици хиляди на ден ще ползват трите лъча на софийското метро", каза Борисов и пожела "На добър път!"

А кметът Фандъкова му благодари лично за изграждането на метрото.

"От днес пускаме в движение третия лъч на метрото. Трасето от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра. По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака. С огромни инвестиции само за 11 години дължината на метрото се увеличи с близо 40 км. Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа.

Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София.

Строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова като някой ми заговори за корупция в България - аз му показвам метрото. Това бе най-трудната отсечка на подземната железопътна линия в столицата. По сложни терени се строят и Южната дъга на София, магистралите "Хемус", "Струма" и "Европа" и газопроводите. Но ние няма да се откажем. Защото нашата сила е в действията. Останалите могат само да говорят. Затова преди нас имаше само 10 км метро и магистрала до Правец. Призовавам всички да пазят и ценят новата придобивка, защото тя не е даденост", написа Борисов.

Откриването е насрочено за 13 ч. в метростанция "Медицински университет".

На тържеството са поканени официални лица, проектантите и строителите на трасето. За граждани новият лъч ще бъде отворен от 14 ч. По традиция през първия ден използването му ще бъде безплатно. 8-те нови станции са кръстени: "Красно село"/бул. "Цар Борис III", "Бул. "България" на едноименния булевард при кръстовището с бул. "Иван Гешов".

Третата станция е "Медицински университет ", като входовете й са на бул. "Прага" и ул. "Св. Георги Софийски". Следващата метростанция е "НДК-2" и към нея се слиза при бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий". Петата станция е на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Васил Левски". Следват станции "Орлов мост", "Театрална" и последната е "Хаджи Димитър" след моста "Чавдар" в началото на бул. "Ген. Владимир Вазов", при ул. "Панайот Хитов".

По повод очакваните протести днес при пуска на новите станции столичният кмет Йорданка Фандъкова представи нещата така, че в този ден недоволството на хората няма да е насочено срещу нея, а срещу хората, работили по изграждането на метрото.

Тя предложи за протести срещу нея да се избират дни с по-малка концентрация на медийно и обществено внимание. "Днес е много важен ден за София, защото се реализира план, заложен преди 48 г. През 1972 г. е решено да има 3 линии на метрото.

Днес трябва да поздравим хората, които 4 г. работиха под земята. Да протестираш срещу пускането на метрото за мен е грозна провокация.

Това е събитие, на което трябва да благодарим на тези хора. Разбира се, че целите на този протест са чисто политически, да се харесаш на твоите избиратели преди изборите. Ако протестът е срещу мен, защо се организира при пускането на метрото? Може да се случи във всеки един друг момент", заяви Фандъкова по Би Ти Ви.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев