АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ СЪПЪТСТВА СРЕЩАТА НА ПРОКУРОРИТЕ В РЕЗИДЕНЦИЯ „БОЯНА“

Протест пред резиденция  „Бояна“  срещу Гешев
24.08.2020 / 12:31

Под засилена полицейска охрана започва насрочената за 11 часа национална среща на прокурорите, организирана от обвинител №1 Иван Гешев. С възгласи „Мафия“ и „Оставка!“ демонстранти, организирани от младежката организация на „Да, България!“, посрещат прокурорите.

Движението в района е силно затруднено, заради което някои от поканените дойдоха със закъснение на прокурорското съвещание.

„Главният прокурор се връща от отпуск. Извикал е 700 прокурори и следователи в резиденция “Бояна”, Дом 2 за жив щит и демонстрация на сила. Гешев твърди, че така иска да защити независимостта на прокуратурата. Ние пък искаме да му кажем, че настояваме за неговата оставка и за реформи в прокуратурата.

Нека го посрещнем и му припомним какво скандират свободните граждани над 45 дни: Гешев е позор! Оставка“ – с този призив организаторите анонсираха проявата си.

Пред резиденция „Бояна“ те раздават жълти пликове с лика на Иван Гешев с надпис "оставка" и призовават прокурорите да проявят самоуважение и да не позволяват да бъдат използвани в едно събитие, което те оприличават на конференцията на ГЕРБ в „София Тех парк“.

В пликовете има писмо от лидера на „Да, България!“ Христо Иванов – близо 4 стр. обръщение към поканените на срещата прокурори.

Полицията е повече от демонстрантите. Обстановката към 11 часа е спокойна.

„Искаме да им кажем, че участват в абсурден сценарий, в който главният прокурор се опитва да консолидира своята позиция, а те трябва най-накрая да отворят диалога с хората, които са на улицата вече 47-и ден и да разберат какви са техните искания“, каза пред БНР една от протестиращите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев