АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТАНЯ АНДРЕЕВА: УЧИЛИЩАТА ТРЯБВАШЕ ДА ИМАТ ПРАВИЛА ЗА COVID-19 ПРЕДИ МЕСЕЦ

Д-р Таня Андреева
24.08.2020 / 09:09

Липсват ясно разписани правила за връщане на децата в училище, те трябваше да са готови преди месец и директорите на училища да разполагат с тях, за да могат да си подредят къщичката. Това заяви за БиТиВи бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева.

Това е работа на специалистите от Министерство на здравеопазването, а ако имат въпроси както директорите на училища, така и от Министерството на здравеопазването, може да се направи обсъждане. Според Андреева създаването на работна група между Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието не е правилният подход в тази ситуация. "Изпитвам ужас от създаването на работни групи, които трябва да решат нещо, което всеки един специалист оп обществено здраве може да седне и да напише. Създаването на работни групи губи много време", уточни бившият здравен министър.

"Противоепидемичните мерки трябва да бъдат обмислени до най-малките детайли - включително до това какви дезинфектанти да се използват... Трябва да се знае кой контролира този процес, защото не зная дали ще са две години, но минимум още година ще си говорим за това заболяване", коментира д-р Андреева.

По думите на Таня Андреева, която е гинеколог, не се оправдават прогнозите за бейби бум тази година. "От началото на годината до този момент са родени около 42 000 бебетата, което означава, че до края на годината ще се запази тенденцията за около 60 хиляди бебета.

Притеснителен е броят на абортите, които се правят. Това показва, че хората имат много страхове в тази ситуация", коментира д-р Андреева и обясни, че за планиране на увеличаването на семейството имат значение преди всичко социални фактори - устойчивост, сигурност, включително и сигурност на доходите, работата, средата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев