АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РОДИТЕЛИ НА СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

Красимир Вълчев
21.08.2020 / 08:05

Възможност за избор между присъствен и дистанционен старт на новата учебна година - това ще поискат родители на ученици от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев по време на среща с него в просветното ведомство, която ще започне в 9.30 ч. днес.

Родителите, обединени в онлайн петиция и във фейсбук група за безопасно образование от септември, не са против присъственото начало на новата учебна година, а искат да имат избор дали да изпратят децата си, или не децата си на училище в първия учебен ден, обясни един от участниците в днешната среща, учителят и образователен експерт – Петър Велков:

“Ние отиваме на тази среща със законово предложение как да се случат промените организационно“, каза Велков.

Освен родители, участие в срещата в просветното министерство ще вземат лекар, юрист и социолог.

По-рано тази седмица, в интервю за "Хоризонт", министърът на образованието Красимир Вълчев подчерта, че дистанционната форма на обучение не е пълноценна, а компенсаторна и добави:

“То ще има училища, центрове, които ще осъществяват дистанционна форма на обучение и това е една алтернатива. Другата алтернатива е, ако се приеме Законът за предучилищното и училищното образование, промените, допълненията в закона ние очакваме да се приемат до 10 септември, т.е. преди началото на учебната година - запазвайки дневната си форма на обучение до 30 дни да могат да се обучават едновременно чрез виртуална връзка в реалната класна стая“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев