АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНКЕТА: НЕОБХОДИМИ ЛИ СА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ОТ ПРЕМИЕРА ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА

Конституция на Република България
18.08.2020 / 13:59

23-годишният Иван Герганов е сред най-добрите ни математици, печелил редица международни състезания, олимпиади. Учил е математика и статистика в Единбург, работи за голяма компания в Чикаго, но от България.

Според Иван Герганов не е необходимо да се предлага свикване на Велико народно събрание, промените, за които настояват протестиращите, могат да се състоят и от обикновено Народно събрание.

"На всички им е писнало да гледат едни и същи хора в различни ситуации, да са на едно и също място и да са в политиката. Въпросът е, че няма как от нищо да се появят нови хора, защото в България, за да станеш нещо трябва да познаваш хора".

Със сигурност е необходима радикална промяна, но тя няма да се осъществи на редовните избори през 2021 година, коментира Герганов: "Откакто започнах да се занимавам с математика, моята идея е да прилагам математиката в някакви неща, които имат приложение в реалния живот и финансите е едно от тях. Да, в момента съм в България и съм доволен от това, което правя".

Иван Герганов е дарил стипендия на талантлив ученик от гимназията "Петко Р. Славейков" в Кърджали, където е завършил средното си образование.

"Образованието естествено е много важно, нашите най-добри ученици са толкова добри, ако не и по-добри от тези на запад. Въпросът е, че от там надолу има много ясно разграничение между тези, които са най-добри и всички останали, на които не им пука достатъчно".

Жители на Враца също коментираха предложенията на Бойко Борисов за промени в конституцията.

"Твърде много надежди се залагат, че трябва нова Конституция, настоящата Конституция не е толкова лоша, в нея са заложени много неща, които за съжаление не се изпълняват, включително и законите, които се творят. Би трябвало да се помисли дали изобщо ни е необходима друга, за да се гарантират по-добре гражданските ни и социални права".

"Трябва да има промени в Конституцията, трябва да се приеме закон, който да забранява неграмотните да гласуват, не може хора без образование да определят живота на другите".

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев