АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВО - БЪЛГАРИЯ ОРГАНИЗИРА ДИСКУСИИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО ПРИ COVID-19

 Вени Марковски
13.08.2020 / 11:23

Фондация "Интернет общество" започна поредица от онлайн дискусии, посветени на мерките по време на кризата с коронавируса. Те ще бъдат модерирани от Христофор Караджов, който живее и преподава в Калифорния. Разговорите се провеждат във Фейсбук страницата на Интернет общество - България. В първата среща е участвал пулмологът доц. д-р Александър Симидчиев.

На 16 август дискусията ще бъде на тема "Каква ще е новата учебна година при Covid-19". Разговорът ще се проведе от 20 до 21 часа българско време.

"Важните неща са как трябва да се държим като родители и какво трябва да правят децата в училище, какво трябва да правят учителите, помощният персонал. Имаме на разположение планове за това как се предвижда да се организира провеждане на учебната година в щатите Калифорния и Ню Йорк и ще използваме тях като основа", обясни в предаването "Преди всички" Вени Марковски, съосновател на Интернет общество - България.

Според Марковски маските трябва да са задължителни за учителите и учениците.

"Някъде мернах едно изказване на представители на Министерството на образованието, че родителските срещи можели да бъдат неприсъствени заради риска и не разбрах защо рискът за родителски срещи е по-голям, отколкото рискът за учениците", коментира той.

Има елементарни неща, които трябва да се знаят, като това дали ще се изисква децата, които посещават училище, да представят отрицателен тест за Covid-19, смята Вени Марковски.

"Ако го изискват, държавата готова ли е да осигури тези тестове, защото знаем, че това също е проблем. Ако трябва да направят тестове за 1 милион души, дали ще има възможност държавата да поеме това нещо и ако няма възможност, съмнявам се, че родителите ще могат да отделят по 100 лева", подчерта Марковски.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев