АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИ ПОСРЕЩНАХА ДЕПУТАТИТЕ ПРЕД НС С ЯЙЦА И ДОМАТИ

Протестиращи посрещнаха депутатите пред НС с яйца и домати
13.08.2020 / 09:37

Протестиращи се събраха край Народното събрание преди днешното извънредно заседание на депутатите. Демонстрантите - няколко десетки, посрещнаха народните избраници с яйца и домати и с викове "Оставка!".

Полицейското присъствие в района е засилено.

Ето какво заявиха протестиращи пред БНР: „Премиерът е смел мъж. Сега иска да дойде при нас. Оставката му е вътре в парламента. Връчена от БОЕЦ, имаме входящ номер, просто чакаме да дойде и да капитулира“;

„Чакаме капитулацията и след това имаме граждански искания за свободни и честни избори, промени в изборния кодекс, затова Народното събрание трябва да работи“;

„Оставката и на Гешев, и на Кошлуков“; „МВР трябва да бъде реформирано“;

„Знаем, че е много зает Буда, там брои едни в едни чекмеджета, затова ние му написахме оставката и дойдохме лично да му я връчим да я подпише и на момента да я гласуват. И да си заминават всички“.

Най-нетърпеливият протестиращ, който чакал пристигането на депутатите още от 7 часа, заяви по-рано пред БНР:

„Много ми се ще да ги накарам да си купят нови костюми. С цялата си душа ги ненавиждам“.

И днес продължават протестите с искане за оставката на правителството и на главния прокурор.

В столицата остават блокирани трите възлови столични кръстовища - Орлов мост, пред Ректората на СУ и на площад „Независимост“ в т.нар. триъгълник на властта.

И бул. „Дондуков“ остава блокиран от майките от „Системата ни убива“.

Ето какво заяви днес рано сутринта пред БНР един от протестиращите между президентството и МС, докато "чака автобуса за Банкя":

“Ще се разходя, защото явно не чува отдалеч, да го чуе по отблизо. Не е имало провокации, аз съм бивш спортист и няма да го допусна, против волята ми е. Нощувахме на място според желанията на хората, който има желание, остава до по-късно, който няма - си тръгва. Всичко е свързано и с прехрана и т.н. Задължително ще ходя пред парламента, когато ме поканят, когато докарат домати и яйца, защото с празни ръце не ми се ходи. Категорично не смятам, че ще има ефект от това, но човек е длъжен да опита“.

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев