АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОГНЕБОРЦИ ГАСЯТ 36 ПОЖАРА В ЦЯЛАТА СТРАНА, ВОЕННИ И ДОБРОВОЛЦИ ПОМАГАТ

Пожар
10.08.2020 / 21:14

Към момента силите и средствата на звената за „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) участват в локализирането и потушаването на 36 пожара в цялата страна. Най-опасните са в област Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Остава усложнената обстановка в района на селата Присадец и Маточина, обл. Хасково. В локализирането на пожара участват 21 пожарни автомобила от РДПБЗН в Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, СДПБЗН, Велико Търново Търново и Габрово, модулно формирование от 20 служители на МО, служители на Държавното горско стопанство, доброволци и местни жители.

В гасенето помагат и 4 булдозера, хеликоптер на МО е извършил общо 42 захода за гасене. Пожарът се развива в южна посока към с. Маточина и с. Варник, община Свиленград на площ над 50 000 дка.

Сигнал за пожар в лозови насаждения и лесонепригодни площи в землището на селата Оряхово и Йерусалимово, община Любимец, е подаден около 11.56 часа. На мястото на произшествието са насочени два специализирани автомобила на РСПБЗН Любимец и СДПБЗН.

Малко по-късно в гасителните действия, затруднени от труднодостъпния терен, се включват и колегите им от Хасково, Симеоновград и Първомай. В резултат на професионалните действия пожарът е локализиран на площ над 500 дка, на този етап няма данни за опасност за населени места. Екипите продължават работа на терен.

Към 15.09 часа е съобщено за възникнал пожар в квартал „Гебран“ в Свиленград - горят сухи треви, отпадъци и част от зеленчукови и овощни градини. На място са изпратени 6 пожарни автомобила.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев