АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХРИСТО ИВАНОВ ДАДЕ ПОКАЗАНИЯ ЗАРАДИ ПЕТНО БОЯ ВЪРХУ СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“
07.08.2020 / 18:09

Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“, е бил извикан на разпит в СДВР по образувано досъдебно производство от Районната прокуратура във връзка с това, че на видеозапис по внесен сигнал от ДБ на 3 август, се вижда петно червена боя по сградата на Съдебната палата.

Иванов обяви, че полицаите са изискали видеозапис от въпросното мероприятие.

На 3 август „Демократична България“ внесе сигнал в прокуратурата във връзка със запис на премиера Бойко Борисов за конкретна операция.

Христо Иванов пита защо правосъдието не се сезира по този сигнал, а реагира бързо за петно боя.

„Преди това бяхме подали сигнал за това, че главният прокурор беше наредил и допуснал публикуването на материали, произведени от специални разузнавателни средства, въпреки че има конкретен текст в Наказателния кодекс, който забранява това нещо. Нито по този сигнал, нито по втория сигнал за записа имаме реакция, а търсим един прокурор, който да се сезира за действията на главния прокурор, защото, нали КС каза, че всеки прокурор можел да разследва главния прокурор и ние търсим един прокурор, който да се сезира за тези две изключително притеснителни събития, за тези действия нямаме отговор на тях, но за петното на фасадата на Съдебната палата вече са се задействали“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев