АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙ НА НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ГЕРБ

Ръкопашен бой възникна на Националната конференция на ГЕРБ
05.08.2020 / 20:25

Ръкопашен бой възникна на Националната конференция на ГЕРБ. По предварителна информация частна охрана или делегати на ГЕРБ нападнаха двама протестиращи, успели да влязат на партийното събитие в София Тех Парк, съобщи БулФото. В опита си да отстранят от конференцията антиправителствените протестиращи, няколко симпатизанти на управляващите директно ги нападнаха с юмруци и им нанесоха побой пред очите на всички присъстващи.

От пресцентъра на ГЕРБ са коментирали пред Свободна Европа, че агресивните мъже са провокатори и са "опитвали да нападат дори и симпатизанти на ГЕРБ". Оттам отрекоха младежите да са наемани като охрана от партията. Журналисти на Свободна Европа са станали обект на агресия от страна на същите младежи.

Събитието е охранявано от частна охранителна фирма и първоначално на мястото не присъстваше полиция. Тя е повикана след първите сблъсъци с антиправителствени протестиращи.

По-рано БНТ съобщи, че групата протестиращи, която се бе събрала на метри от конференцията на ГЕРБ, се е изтеглила около 12:50 ч. от мястото. Преди това те бяха спрени от три реда плътен полицейски кордон, след като 10-15 минути се гониха. Няколко протестиращи успяха да стигнат в периметъра на конференцията. Оплакаха се, че над тях е упражнено насилие. Пред екип на БНТ мъж е казал, че трима-четири младежи са го удряли и са му счупили селфи стика, с който е снимал. Няколко младежи са били проверени от полицията за документи.

Час след края на събитието от ГЕРБ излязоха с официална позиция за случилото се:

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на партията, която се проведе днес, 5 август 2020 г. Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия. За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти. Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност. ПП ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от "София Тех Парк".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев