АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ СЪБИРА УТРЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯ АКТИВ НА ГЕРБ

Бойко Борисов
04.08.2020 / 17:32

На 28-ия ден от протестите с искания за оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев ГЕРБ планира "национално мероприятие" в София. Утре по обяд се очаква в "София тех парк" да се събрат около 4000 партийци от цялата страна, които да се срещнат с лидера Бойко Борисов. На събитието ще присъстват и цялото партийно ръководство, депутатите и евродепутатите от ГЕРБ, както и представителите на местната власт. Срещата е анонсирана като партийна конференция с ръководството на ГЕРБ, но според партийци няма обявен дневен ред, а само квота за присъствие. За събитието структурите са разбрали преди два-три дни. Към момента то не е обявено за медиите, но от партията казаха, че ще има прессъобщение. Към участниците има призив да не се придвижват с организиран транспорт и автобуси, а да използват само коли. "Не използват автобуси да не привличат внимание".

Според информация на Епицентър.бг Борисов няма да подава оставка, националното съвещание е с цел стягане на редиците и мотивиране на актива в настоящата криза. Очаква се на конференцията лидерът на партията да произнесе реч, в която да заяви за пореден път готовността на правителството да изкара мандата си докрай. Делегати на форума смятат, че Борисов ще се опита да надъха партийците, припомняйки направеното от правителството в различни сфери. Има и мнения, че на събитието лидерът ще апелира за единство в партията, тъй като има слухове, че бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се опитва да отцепва цели структури и десетки членове за новия си проект.

Към този момент форумът няма обявен дневен ред. За първи път такова събитие на ГЕРБ е затворено за медиите.

От изтеклите във Фейсбук документи става ясно, че на събитието ще присъстват представители на партията от цялата страна, от всички 265 общини. Сбирката, на която се очаква да дойдат между 4000 и 5000 активисти, няма да бъде в залата, а навън с цел спазване на всички епидемологични мерки.

Приложен е график за пристигане на координаторите, както задължителната квота за осигурено присъствие от всеки регион. Някои трябва да заемат местата си още в 9.00 часа.

От циркулиращо в социалните мрежи организационно писмо на партията се вижда, че за хората от различните области са определени места за паркиране, освен при мястото на събитието и на паркинга на зала "Арена Армеец".

Към участниците има призив да не се придвижват с организиран транспорт и автобуси, а да използват само коли. "Не използват автобуси да не привличат внимание", коментират във Фейсбук потребители.

Депутати коментираха, че ще им се наложи да прекъснат почивките си и спешно да пътуват за София. Някои няма да могат да присъстват на форума, тъй като вече са в чужбина. Например огненият оратор на ГЕРБ Георги Марков няма да може да пристигне за форума от Будапеща.

"Не знаем какво ще се дискутира на сбирката. Тя ще е в тесен формат, защото са поканени да присъстват само областните ръководства, кметове и общински съветници. Няма обявен и дневен ред", подчертават членове от ГЕРБ от Велико Търново пред "Труд".

Пловдивските активисти на ГЕРБ също твърдят, че не знаят защо Бойко Борисов ги събира на извънредна национална конференция утре, но не вярват да се обсъжда вариантът с подаването на оставка и свикването на предсрочни избори. "Само Борисов знае темата на конференцията", заяви за изданието кметът на Пловдив Здравко Димитров.

От Бургас припомниха, че такова партийно събрание е имало и по същото време миналата година- пак през август. Форматът и той пак е бил такъв: кметове, депутати и съветници.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев