АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТИ ДЕН БЛОКАДА НА ПЪТЯ СТАРА ЗАГОРА - ХАСКОВО

Пети ден продължава блокадата на пътя Стара Загора - Хасково
04.08.2020 / 09:06

Пети ден продължава блокадата на пътя Стара Загора - Хасково. Около 20 души осъмнаха на палатковия лагер в района на старозагорското летище тази сутрин.

До края на деня протестиращите ще излязат с официално становище дали ще входират или не писмо в община Стара Загора, с което да се придвижи процедурата по разрешаване на автошествието им през детелината на АМ „Тракия“.

Предложението за разрешаване на ситуацията по този ред дойде от кмета на общината Живко Тодоров, който вчера се срещна с тях.

„Продължаваме да задаваме въпроса защо сме блокирани. От петък се опитваме да преговаряме с отговорните органи. Целта ни беше и е една – автошествие през детелината на магистрала „Тракия“, заяви Искра Михайлова, една от протестиращите, които са на палатков лагер в продължение на 5-и ден в района на старозагорското летище.

„Ще излезем с официално становище до края на деня. Искаме да знаем защо сме блокирани, нямаме заповед, нищо официално не ни е показано. Т.е. едни български граждани се опитват да преминат през път, блокира ги полиция и не им дава обяснение кой е наредил това“, каза още Михайлова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев