АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

24-И ПОРЕДЕН АНТИПРАВИТЕЛСТВЕН ПРОТЕСТ В СОФИЯ

Протестът - 24 ден
01.08.2020 / 22:52

Протестиращи се събраха пред президентството за 24-ия пореден ден на антиправителствено недоволство под наслов „Да защитим демокрацията“. Днешната демонстрация с искане за оставки на премиера и на главния прокурор бе обявена за 19 часа, а след 21 часа недоволните от властта се насочиха към блокирания от няколко дни Орлов мост.

От палатковия лагер до президентството заявиха, че блокадата няма да бъде вдигната, докато премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев не подадат оставки.

По бул. „Дондуков“ може да се преминава. Няма засилено полицейско присъствие, обстановката към 21 часа е спокойна.

„Удържахме на вятъра и на дъжда и това пък, ако ни плаши, абсурд. Оставка на цялото правителство, а не рокади в правителството. Не съм доволен от корупцията. Това е най-тежкият им грях, освен всички останали…Искаме оставка на Бойко Борисов, на Гешев и тогава ще си тръгнем оттук, за да започнем да градим една нова България, България на Левски, чистата и свята република каквато след него за съжаление не е имало…Докато не подадат оставка и Гешев и правителството, бих добавил и Кошлуков“, заявиха пред БНР протестиращи в т.нар. Триъгълник на властта.

Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио отбеляза, че протестът днес е по-малоброен от предишни дни, но това се дължало на факта, че съмишленикът му Арман Бабикян е в Стара Загора, за да подкрепи протеста там.

Ето какво още казаха протестиращи пред БНР:

„Искам Бойко Борисов да си ходи, за да си дойде моята дъщеря от чужбина тук. Бойко се е барикадирал в Бояна и не смее да си покаже носа. Този народ трябва да се събуди“;

„Три мандата нищо. Прекалено много крадете!“;

Малко след 21 часа протестиращите се преместили под прозорците на министерския съвет и блокираха за половин час и движението по бул. "Дондуков".

Около 21,30 часа недоволните от властта поеха на шествие към Орлов мост с бурни скандирания. За кратко по маршрута бяха блокирани и други кръстовища.

Мъж е бил арестуван тази вечер заради нецензурни думи и жестове към протестиращите и говорителите на трибуната пред МС. За да бъде избегнат сблъсък с протестиращите, той е бил отведен от полицаите. Според очевидци задържаният мъж е бил във видимо нетрезво състояние.

По-рано от пл. "Независимост" на автошествие до къщата на Бойко Борисов в Банкя поеха с развети черни знамена майки от гражданската инициатива „Системата ни убива“. След акцията си те се върнаха обратно на протеста между президентството и министерски съвет около 21 часа.

Палатков лагер продължава да блокира и движението през Орлов мост.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев