АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ДАДЕ СТАРТ НА ФИНАЛНИЯ ЕТАП НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ

Стартът на четвъртия, финален етап от 67-ата Международна обиколка на България бе даден днес от кмета Стефан Радев
31.07.2020 / 17:03

Стартът на четвъртия, финален етап от 67-ата Международна обиколка на България бе даден днес от кмета Стефан Радев. Той пожела на участниците безопасно и безпроблемно движение по трасето.

„Нека най-добрият победи, нека тази обиколка да пребъде, да се развива и да се радва на още по-голям интерес. На добър час!“, заяви по време на официалния старт кметът Радев.

Пред участниците и гостите на събитието приветствие отправи и главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ДЗИ Коста Чолаков, който е основен спонсор на състезанието.

„За мен е удоволствие да дадем старт на последния етап от Сливен и да го поставим отново на картата на колоезденето в България. Искам да благодаря на Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев за съдействието и подкрепата. В града са стартирали дейности по изграждането на велоалеи, което освен, че е в подкрепа за този спорт, е и начин на придвижване, като алтернатива за по-здравословен начин на живот“, заяви Коста Чолаков. Той пожела успех на всички участници.

На стартовата линия бяха излъчени и носителите на четирите лидерски фланелки.

5 български и над 10 чуждестранни отбора участват в 67-ото издание на Международната обиколка на България. В Сливен, който се включи като домакин на третия етап от надпреварата, колоездачите бяха посрещнати на 30 юли. Първият етап беше София – Боровец – Пазарджик, вторият – Пазарджик – Пловдив, третият – Пловдив – Сливен. Днес участниците продължиха към Бургас, където ще бъде и големия финал на състезанието.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев