АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ НА ИНСПЕКЦИЯ ВЪВ ВРАЦА: ХОРАТА СКАНДИРАТ "БОЙКО", "БРАВО!"

Бойко Борисов
28.07.2020 / 10:40

Премиерът Бойко Борисов инспектира спортната зала във Враца, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

Той е придружен от кмета на града Калин Каменов и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.

Врачанският градоначалник обясни, че се планира града да сформира и свой собствен женски професионален волейболен отбор.

Борисов проверява как се строят местни инфраструктурни проекти. Той бе посрещнат от симпатизанти, които скандираха - "Бойко, Бойко", Борисов ги поздрави.

Те от своя страна благодариха, че градът им е със съвсем нов облик и похвалиха градоначалника си, който преди няколко месеца избраха с рекордна подкрепа.

Министър Аврамова отчете милиони инвестиции, а премиерът каза, че най-важно да се работи ударно по отсечката за скоростен път Ботевград-Мездра. Аврамова съобщи, че отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2.

Каменов разказа как на мястото на огромно блато от 100 дка са успели с дренаж да осигурят огромни площи за заводи и там вече има два големи такива.

Борисов напомни, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там. "Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега", отчете премиерът.

"Сега като тръгнат заводите, хората веднага ще усетят. Ще станат след това тези инвеститори спонсори, ще ви подпомагат и спорта", допълни Борисов.

Кметът пък му показа първите два завода, които в момента се разширяват и обясни, че има осигурен и градски транспорт до тях.

Работниците го посрещнаха с аплодисменти. Скандират "Бойко, Бойко", "Браво", "Благодарим ви".

Премиерът инспектира завода на немската компания МД "Електроник" и отбеляза, че само преди година на мястото е имало блато.

Това е най-модерният завод в Северна България - немско бижу, 1500 работни места. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Това показваме днес - нови инвестиции, нови заводи. Същото ще направим по-натам и с Монтана и Видин. Работните места за Северозапада минават през пътя Ботевград-Мездра и строим ударно, сподели пред журналисти Борисов.

Той коментира и новите социално-икономически мерки на правителството, като посочи, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит, а дали ще се тегли заем, ще се прецени след анализ на стойностите за второто тримесечие на годината.

"Все още сме с най-нисък дефицит в Европа и България вървеше само нагоре преди пандемията. Затова сега имаме възможности да помагаме на хората", каза Бойко Борисов. Той отчете, че там се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са на електрически или да гориво, което гарантира, че винаги ще имат работа.

Калин Каменов бе категоричен, че години наред не е направено нищо за водния цикъл, а сега се довършва. "Нещо, което изглеждаше като невъзможна мисия, днес вече е факт и загубите на вода са свалени със 70%. Това се усеща от всички хора. Пречиствателната станция също е готова и работи перфектно", отчете Каменов.

Министър Аврамова обясни колко проекти са усвоени от местния ВиК оператор, който започва водни цикли и във Мездра и Бяла Слатина.

"Много сме благодарни за подкрепата на правителството, защото за миналата година Враца е с най-много привлечени инвестиции на глава от населението, а това се случи благодарение на многото инфраструктурни проекти, които се реализираха. Видяхте колко много хора са доволни и как също благодарят.

България не е само София и видяхте във Враца работните места и благодарните хора", заяви кметът на града Калин Каменов.

"Много съм радостен за тези заводи. С най-много принадена стойност са тези инвестиции". Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещение във Враца.

"Във Враца вече няма неремонтирани училища и детски градини", отчете и кметът Калин Каменов.

После Борисов и министър Петя Аврамова направиха инспекция на строежа на скоростния път Мездра-Ботевград и премиерът отсече, че е направено много само за няколко месеца, тъй като той бе там на откриването на строителството и преди два месеца.

"Колко много са свалили от дефилето и колко тежка работа е това. Ето това са българите, които строят България", отчете премиерът. Той попита дали работниците ще отидат на протест, а те му казаха, че само хора без работа могат да стоят по улиците с часове. "Ние работим, не сме чували за никакви протести. Имаме си работа и се плаща редовно", обясниха строителите на пътя.

"Сега зрителите ще видят протеста на работниците, които не спират да се трудят. Това е техният протест - строят България! Ей, тези багери и машини, ако дойдат в София, тогава ще бягаме", каза Борисов.

"Ще се обадя на Валери Симеонов да дойде да види тук какво е направено и как се строи в дефиле, че той не вярва и е свикнал все по равното на морето. А тук да види как се строи", каза Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев