АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ: ТУЛУПИТЕ СЕ СЪБУДИХА

Протестът - 17 ден
25.07.2020 / 23:27

Днес е 17-ият ден на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Хиляди се събраха в Триъгълника на властта – със знамена, плакати, инструменти и т.н., и блокираха булевард „Цар Осводобител“.

Пред репортерите на БНР протестиращите коментираха:

"Всички сме единодушни, с еднакво мислене, това правителство да си подаде оставка, което въобще то нито ни чува, нито ни вижда. Господин Борисов отдавна трябваше да си подаде оставката. Ние за него сме тулупи, пенсионерите са лошият човешки материал, но за радост вече се събудиха тулупите и лошият човешки материал."

"Принципите на демокрацията в България са тотално нарушени. Трите стълба - изпълнителна, съдебна и законодателна власт, са се слели в едно, няма го това разделение, тази независимост на властите, от там идва основният проблем".

"Държавата е превзета от мафия, от Доган и Пеевски, които дърпат конците на Борисов. От там насетне това, което се иска, е лустрация да се направи, ревизия на цялото управление, защото много пари се изкрадоха, особено от еврофондовете, над триста милиарда къде са отишли, реално погледнато. България прилича на батак. Гешев и предшественикът му Цацаров да се разкарат, защото само пречат и покриват кукловодите, които ги споменахме, вече Доган и Пеевски. ВСС също трябва да се разтури, защото единственото, което той направи, това е да назначи Гешев".

По0късно протестиращите хвърляха срещу сградата на Министерския съвет тоалетна хартия и домати. Демонстрантите скандираха "Оставка, мафия и затвор".

Въпреки дъжда протестите продължават под наслов "Да си върнем демокрацията".

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев