АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

15-И ПОРЕДЕН ДЕН АНТИПРАВИТЕЛСТВЕНИ ПРОТЕСТИ В БЪЛГАРИЯ

Протестът - 15 ден
24.07.2020 / 00:05

Антиправителствените протести продължиха за 15-и пореден ден и след като по-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че ще смени четирима министри от правителството си.

В София, Сливен, Пловдив, Ямбол, Хасково, Бургас, Варна, Пазарджик, Русе, Ловеч, Созопол и в други градове хората отново излязоха на улиците с искания за оставката на премиера, цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев.

Шест часа продължи 15-ият поред антиправителствен протест в столицата.

Новината, че президентът е слязъл при протестиращите, се разпространи бързо сред хората, не всички от които са успели да станат свидетели на неговото изявление. Протестиращите казват, че "Търсят свободата и настояват намесата на задкулисни политически играчи в държавните дела да бъде спряна веднъж завинаги".

"Властта е отново глуха и не чува гласа на хората и говори за ремонт на кабинета", заяви президентът Румен Радев, който се присъедини към протестиращите в София.

По време на речите организаторите на протеста от "Отровното трио" призоваха да се затвори държавата и да се пречи на управляващите да работят, докато и премиерът Борисов и главният прокурор Гешев не подадат оставка.

Протестиращите в София блокираха различни ключови кръстовища в София тази вечер. Те се разделиха и се отправиха към 9 различни точки. Единият лъч тръгна към Орлов мост, а вторият към Паметника Левски, другите към „Витошка“ и „Патриарх Евтимий“, Халите, площад „Македония“, кръстовището на „Раковски“ и „Дондуков“, „Фритьоф Нансен“ и „България“ и „Лъвов мост“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев