АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ – ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ПРОТЕСТА НЕ Е ПОСТИГНАТА

Протестът - оставка, съд, затвор
23.07.2020 / 17:57

Кадровите рокади са искрата, която ще взриви гражданското недоволство - коментарът е на протестиращите в столицата граждани, които за 15-та поредна вечер се събират в този момент в триъгълника на властта, за да отправят призиви за оставката на Бойко Борисов и на главния прокурор.

Мястото на демонстрацията отново е пред сградата на президентството. Все още хората са малко и са се събрали около фонтана.

Протестиращите са гневни от факта, че двуседмичните им демонстрации са довели до тези резултати – кадрови рокади. Те коментират, че основната цел на протеста не е изпълнена – оставката на цялото правителство и главния прокурор.

Те са категорични, че ще продължават да изразяват недоволството си срещу управляващите и се надяват, че ще съхранят гражданската воля за истински промени в страната.

"Първо са пълни глупости, второ – никой не одобрява, това са смешки. Облякъл се Илия пак в тия. Това води до същото, до което доведе пребиването на момчетата по време на протестите. Това кара тълпата да озверее, защото такива рокади са толкова ниско ниво, че няма как да заблудят протестиращите.

Хората ясно го казаха, но явно не са ясно чути. Избори, мажоритарни, електронно гласуване – и Бойко чао.

Това, което се случва в България, преминава всякакви граници на здравия разум, на търпимостта. Това е трагедията на това управление всъщност вече на този етап", коментира един от протестиращите пред репортер на БНР.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев