АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ПРЕД СГРАДАТА НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

Протестът пред МС
21.07.2020 / 13:17

Протестиращите в София посрещнаха с възгласи "оставка" и освирквания преодоляването на вота на недоверие в парламента. Те заявиха, че ставащото в Народното събрание събрание няма значение, защото исканията им за оставки остават, както и протестната им демонстрация.

"Няма изненади. Всички знаехме, че това ще се случи точно този начин и на практика не сме изненадани. Този вот на недоверие няма нищо общо с нашия вот на недоверие! Нашият ще мине", каза протестираща за БНР.

Протестът се насочи към сградата на Министерския съвет, където се намира от 12:30 ч.

Улиците около парламента са затворени, а сградата - обградена от полиция. Движението по бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" пред Министерският съвет е блокирано, освободено е обаче пред Народното събрание.

На протеста се забелязват и знамена на синдикат "Защита".

Очаква се 13-ият по ред протест да премине в гражданско неподчинение, каквато заявка дадоха обявилите се за организатори Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков.

През изминалото денонощие до окупация на ключови сгради в София не се стигна заради масираното полицейско присъствие, което отцепи държавните сгради в широк периметър. И все пак протестиращите изразиха недоволството с пресичане на пешеходната пътека пред парламента и блокиране на една от линиите на метрото.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев