АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНТИПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ПРОТЕСТИ НАВЛИЗАТ В 12-ИЯ СИ ДЕН

Протестиращ
20.07.2020 / 08:03

На фона на предстоящото обсъждане на вота на недоверие за тази сутрин под прозорците на парламента е обявена демонстрация под надслов „Окупация на Народното събрание. Всички вън“.

Организаторите на акцията - професор Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, призoваха във Фейсбук, недоволството от днес - 12-ия ден на протести, да премине в гражданско неподчинение.

Намерението на организаторите е акцията пред Народното събрание да продължи три дни.

Във Фейсбук по късно от т.нар. Отровно трио анонсираха преминаването към гражданско неподчинение днес и написаха, че всички, които не могат да пътуват да се чувстват свободни да развихрят въображението си и да блокират ефективно всяка една държавна дейност там, където са.

Като естествени точки за блокиране са държавните и общински учреждения в цялата страна.

„Блокирайте важни кръстовища, пътища, магистрали, гари и летища“, пишат още те в социалната мрежа.

От МВР обявиха, че са взели необходимите мерки за гарантиране на сигурността в столицата и призоваха протестиращите да действат в рамките на закона. Заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов:

„Нека се скандира, нека има транспаранти и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона. МВР затова е МВР да опазва обществения ред - да не допуска нарушения и престъпления и да осигури нормалната работа и нормалното функциониране на институциите. Ние сме предприели необходимите действия по опазване на обществения ред, но основното, което искаме да призовем всички е: Запазете протеста мирен“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев