АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ: ДА ПРОБУДИМ В СЕБЕ СИ НЕПРИМИРИМОСТТА НА ЛЕВСКИ ЗА ЛИЧНО И НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО

Президентът Румен Радев
18.07.2020 / 22:08

В град Левски тържествено бяха отбелязани 183 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Тази година се чества и 75-годишнината от обявяването на Левски за град.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния строй и произнесе тържествено слово. В него той заяви, че днес, когато отбелязваме 183 години от рождението на Васил Левски за него е чест да бъде в единствения град, който носи името на Апостола на свободата.

"Вие, жителите на община Левски изпълвате повече от век висотата на тази отговорност, така както децата и внуците ви ще се наричат с името на най-светлия и най-достойния и обичан син на нашето отечество, както ще пазят и почитат безсмъртните му завети", каза президентът. Румен Радев заяви още, че борбата на Левски срещу правото на силата не е изгубило смисъл, че срещу народното зло не трябва да се мълчи, а да се действа тук и сега. "Срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили, обединени и заедно", допълни още държавният глава.

„Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски и да си припомним какво е лично и национално достойнство, да осъзнаем, че ние сме решението на всички предизвикателства, свободата е път, който трябва да измине всеки един от нас“, бяха думите на Румен Радев.

"Стремежите на Левски са живи и днес. Нима е отживелица борбата му срещу правото на силата. Нима са изгубили смисъл думите му, че за народното зло не трябва да се мълчи, а да се действа тук и сега. Нима е загубил смисъл заветът му, че срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили, обединени и заедно. Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски. Да си припомним какво е лично и национално достойнство".

"Ние сме решението на всички предизвикателства. Свободата е път, който трябва да измине всеки от нас. Да не забравяме, че Левски е нашият защитник пред времето, но и нашият съдник пред историята, защото ни завеща своя морален пример, с който днес мерим и думите, и делата", каза още държавният глава.

„Дали ще сбъднем завета му за чиста и свята република зависи само от нас, от нашата непримиримост, от нашата обединена воля и задружни усилия - само тогава пътят на Левски ще бъде наш – като личности, като нация - с ясна визия и ясно бъдеще“, каза още държавният глава.

"От нашата непримиримост, особено днес. От нашата обединена воля и от нашите задружни усилия. Само тогава пътят на Левски ще бъде нашият път - като личности и като нация с ясна визия и ясно бъдеще".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев