АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕКИН: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ СИ ИЗГУБИ УМА И СЕ ПОБЪРКА

САЩ - КИТАЙ
17.07.2020 / 16:08

Американските официални представители си "изгубиха ума и се побъркаха" в отношенията си с Пекин, обяви говорител на Министерството на външните работи на Китай, цитиран от АФП.

Осведомителната агенция отбелязва, че това е поредната словесна престрелка между двете суперсили.

Напрежението между Вашингтон и Пекин се покачи осезаемо през тази година, като и двете страни си разменят санкции в различни сфери.

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар наля още масло в огъня в четвъртък, когато той обвини Пекин в "икономически блицкриг" за изместване на Вашингтон от върха и в разпространение на политическата си идеология по света.

Но китайският говорител отвърна, че Бар и други представители на американското правителство критикуват Китай, за да отклонят вниманието от вътрешнополитическите проблеми.

"Тези хора, за личен интерес и политически облаги, не се колебаят да отвлекат общественото внимание...до такава степен, че си изгубиха ума и се побъркаха", атакува говорителят.

Говорителят изрази надежда, че Вашингтон може да се "върне към разумността" в политиката си към Китай.

"Едно врабче не може да разбере амбицията на един лебед", каза говорителят и добави: "Това е сериозна погрешна оценка и неразбиране на стратегическите намерения на Китай".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев