АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: ПРЕХОДЪТ ЗАПОЧНА С МУТРИТЕ И ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С ИЗХВРЪЛЯНЕТО ИМ ОТ ВЛАСТТА

Президентът Румен Радев
15.07.2020 / 18:31

Държавният глава Румен Радев направи извънредно обръщение от "Дондуков" 2:

Вече седмица хората са навън и искат оставката на премиера и главния прокурор. Жителите на много градове са доказателства, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти, а младото поколение на България ни изпъва с гордост и върна надеждите на хората за бъдещето. Мобилизацията на българите е символ на антимафия, на нетърпиимостта към корупцията. Мобилизацията е огромен исторически капитал. Той не е притежание на никой лидер или партия. Това, което става днес по улиците, е достояние на всички български граждани, които отстояват днес своето бъдеще, каза Радев.

Мафията се храни от страха и апатията. Днес нашата борба за справеедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста. Оскърбителните внушения, че хилядите българи са платени и манипулирани, че са тинята на обществото, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието - лъжи, клевети и сеене на разкол, посочи още президентът.

Ниикога народът ни не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи, да съхрани природата, да върне справедливосттта в правораздаването, което е призвано за това, да върне истината в медиите, за които плаща със своите данъци. Затова трябва да бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява обществената енергия на промяна, да не допуснем интригите на задкулисието да внасят разединение в редиците, посочи той.

Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят само продължават кризата. Доверието е загубено и това го виждате по площадите. Сегашният олигархично-властови модел е изчерпан. Модернизацията на страната минава през оставката и честни избори. Приизовавам полицията за ненасилие и без провокация. Не трябва да се допуска да се опорочат справедливите искания на гражданите, каза Радев.

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхврълянето им от властта от нас, от всеки един от нас, завърши президентът.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев