АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ВНЕСЕ ПЕТИЯ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ КАБИНЕТА "БОРИСОВ 3"

Корнелия Нинова
15.07.2020 / 14:40

Парламентарната група на "БСП за България" внесе в деловодството на парламента пети вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", като за втори път темата е "корупция".

БСП иска и оставката на главния прокурор Иван Гешев заради:

"Грубото, с въоръжени представители на органите на властта, нахлуване в президентската институция. Това е записано и в декларацията още в събота. Той е принципен, той е последователен. Поне от 4 години в този мандат на парламента сме говорили, показвали и доказвали корупционните схеми на правителството и модела на управление - олигархично-мафиотски", обясни председателят на партията Корнелия Нинова.

Тя призова членовете и симпатизантите на левицата да продължават да организират и да подкрепят, и да се включат в протестите в цялата страна:

"ГЕРБ счупиха държавата. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството. И градеж, отново, от умни, знаещи, можещи и честни хора".

„Това е петият ни вот и улицата днес, и протестите днес показват колко сме били прави", коментира пред "Хоризонт" Ирена Анастасова, секретар на парламентарната група на левицата. "Първият ни вот на недоверие в рамките на това Народно събрание, беше срещу корупцията, през 2018 година“, припомни Анастасова. Разликата сега според нея е, че освен че дават конкретни примери за корупция, посочват проблемите, които в годините са се насложили и са довели „до днешното състояние на нещата с корупцията в страната“.

"Ако се гледат предварителните консултации, не разчитаме на никого", поясни Анастасова в отговор на въпрос ще имат ли подкрепа от други формации в парламента.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев