АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И СЛИВЕН СЕ СЪБУДИ

протестът днес в Сливен
13.07.2020 / 20:39

И Сливен се присъедини към разрастващия се националнен протест срещу управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов, тресящ страната.

Петдесетина смелчаци се събраха в 18.30 часа на площада пред Общината, с развети национални знамена, свирки, вувузели и самочувствието на свободни хора и българи.

Сред протестиращите имаше представители на различни поколения, етноси и социални групи, но обединени от гражданското си недоволство срещу циничното потъпкване на демократични, социални и човешки достижения и ценности от режима „Борисов“. Част от по-младите сливналии бяха с децата си – заради убедеността си, че това е пътят за израстване на истински, свободни и мислещи човеци.

Със скандирания „Мафия“, „Мутрите вън“ и „Оставка“ протестното шествие премина край Община Сливен, спря се пред Областната управа, отправи своите послания пред офиса на ГЕРБ и достигна до площада пред НТС, след което продължи към офиса и на другата влиятелна политическа сила в региона – ДПС.

Разбира се, дефилето на будните сливенци, събрали се спонтанно чрез Фейсбук, за да отсрамят „града на стоте войводи“, бе наблюдавано с възпалено, но спотаено любопитство от друга част от гражданството - безметежно изпружило се на лафмоабет по кафенетата и пейките.

Но така е в Сливен – градът, отдавна овладян от мутрите и назначените велможи, обитаващи политическите централи около бившето кино „Българка“. От тяхното благоволение зависят бизнесът, работата, хлябът, просперитетът и бъдещето на всеки в този град. Бедата е, че всички знаем кой разпределя порциите, кой диктува обществените поръчки, кой уволнява, назначава, издига, прогонва и т.н., но вместо да се опълчим срещу тези незаконни, порочни, разрушителни и нечестни практики, ние се опитваме да се впишем в тях…

Сигурно предците ни никак, ама никак не биха се гордели с тази жалка мимикрия!

Следващият протест срещу статуквото и управлението на ГЕРБ ще е утре от 18 часа пред Часовника.

Мариана Иванова

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев