АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА РУМЕН РАДЕВ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

Хиляди на митинг в защита на президента
09.07.2020 / 17:35

Демонстрация в подкрепа на държавния глава Румен Радев се провежда пред сградата на президентската администрация.

Повод за това е тазсутрешната акция на прокуратурата в президенството.

При нея са претърсени кабинетите на президентските секретари – по правните въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев, след което двамата са арестувани.

Десетки са недоволните пред сградата на "Дондуков"-2. Протест започна докато течеше прокурорската акция в сградата на президентската администрация.

Недоволните казаха, че са се организирали чрез социалните мрежи, обявиха, че са се събрали спонтанно в защита на демокрацията и освиркаха автомобилите на прокуратурата при излизането им от двора на президентството преди около половин час.

Сред протестиращите са адв. Николай Хаджигенов, политическият анализатор Арман Бабикян, тук са и лица от БСП - депутатите Румен Гечев, Александър Симов и Крум Зарков, с когото разговарях.

"Тук съм, за да изразя подкрепата си в защита на основни демократични принципи, да се противопоставим използването на прокуратура и други силови органи за дискредитация на избрания от българите президент".

"Напълно беше спонтанно решението ни да дойдем. Омръзна ни от цялата наглост на управляващите".

"Видяхме, че прокуратурата отново влезна и си прави каквото си иска. Аз лично съм 87 набор. През целият си живот съм си представял как не искам да живея в подобно време, приятелката ми е бременна. Не искам това дете да расте в подобна държава", казват протестиращи.

Полицейското присъствие пред сградата на президентството остава засилено.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев