АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПЕЦПРОКУРАТУРАТА И СДВР ВЛЯЗОХА В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

Спецакция в  Президенството
09.07.2020 / 13:01

Специализираната прокуратура, Военната прокуратура и СДВР влязоха в сградата на Президентството. По първоначална информация претърсванията се провеждат заради изтичане на класифицирана информация.

Съвместните действия на Специализираната прокуратура, Военната прокуратура и СДВР бяха коментирани от главния прокурор Иван Гешев, който е в Габрово във връзка с акция срещу битовата престъпност. "Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция, каза Гешев.

"Единият кабинет се ползва от съветник на президента,а другият се ползва от негов секретар, съобщи още Гешев. Тези действия са по две досъдебни производства - едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние, разясни главният прокурор.

От Президентството пък разпространиха официално съобщение, след като прокурори влязоха в сградата.

В 9.00 часа представители на прокуратурата, МВР , Бюрото за защита на свидетелите и поемни лица са представили разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд за претърсване на кабинети в президентската институция. Съобщението завършва с препоръка,че прокуратурата дължи информация за действията си на обществото.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев