АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"БОЕЦ“, „ДА! БЪЛГАРИЯ“ И „ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ“ - С НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА 16 ЮЛИ

Гражданско движение „БОЕЦ“ обяви провеждане на Национален граждански протест на 16 юли 2020 година от 16:00
08.07.2020 / 17:11

Гражданско движение „БОЕЦ“ обяви провеждане на Национален граждански протест на 16 юли 2020 година от 16:00 часа пред сградата на Министерския съвет.

Адвокат Камен Добрев от „БОЕЦ“ обясни, че исканията са в 2 насоки – оставка на правителството Борисов „което легитимира Пеевски“ и оставка на главния прокурор Иван Гешев „който пък е бухалката на Пеевски в страната“.

„Мисля, че времето е назряло. Вчера имаше пореден протест на „Зелените“, пореден нов скандал с „Росенец“… Скандалите са толкова много, че едва ли ще ми стигне времето да изброявам причините...Нямаме никакво съмнение, че след Борисов се готвят и други партии, които биха управлявали в стоянката на Пеевски. Всъщност политическият център в страната не е нито ГЕРБ, нито президентството, нито Министерския съвет! Това са сараите на Доган, хотел „Берлин“ и Пеевски. В момента политическите искания са насочени срещу тези, които легитимира Пеевски във властта и в прокуратурата

Добрев категоричен че в момента прокуратурата се е превърнала в „бухалка за сплашване на неудобни, за отнемане на бизнеси и за индулгенция и изпиране на висши политици“, а по отношение на прокуратурата има „политическа омерта“.

Почти 24 часа след станалото на „Росенец“ прокуратурата не е реагирала, допълни той. Добрев изтъкна, че разследването по казуса „Осемте джуджета“ също е започнало с обиск в дома на подателя на жалбата.

„Ето го двойния стандарт. А срещу Петьо Еврото не е предприето абсолютно нищо, нито срещу неговата съпруга Любена, която трябва да бъде разследвана като каква е получила Запис на заповед в размер на 3 милиона лева. Зад този скандал стои отново Пеевски, аз нямам никакво съмнение“.

За протеста от БОЕЦ са подкрепени от „Да! България“, инициатива „Правосъдие за всеки“ и от общественици.

„Това не е протест само на БОЕЦ. Това е граждански протест, така сме го обявили, и всеки недоволен от сегашното статукво е добре дошъл. Нещата стават все по-страшни. Ние не сме на път към автокрация, ние сме в автократция. България е завладяна от мафията!“.

Миналата седмица от БОЕЦ изпратиха апел до ЕК да не отпада мониторинговият механизъм

Добрев разкритикува и Даниела Машева от ВСС, която в интервю пред БНР разкритикува БОЕЦ като сдружение, което тиражира невярна информация и компрометира доброто име на прокуратурата:

„Машева по някаква случайност стана от онзи ден заместник на Гешев и беше най-големият стожер при неговото фаворизиране“ и припомни протестите, съпровождали избора на главния прокурор. Той е категоричен, че информацията на БОЕЦ е достоверна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев