АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Л. ГАНЧЕВА, АБВ: НА РЕФЕРЕНДУМА В РУСИЯ ВИДЯХ ЗЛАТЕН СТАНДАРТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИ

 Любомира Ганчева
07.07.2020 / 15:41

"На референдума в Русия видях това, което е като златен стандарт за организация и провеждане на избори, особено по времето на пандемия". Това каза пред БНР Любомира Ганчева, зам.-председател на АБВ, която е била поканена от Обществената палата на Руската федерация като международен експерт по наблюдение на протичането на референдума в Русия. По думите ѝ това за нея е било "урок по демократичност и по организираност":

"Руската федерация показа как във времена на криза народът е важен и трябва да даде на народа усещането, че може да вземе решение за бъдещето си. Бяха взети всички мерки за запазване на живота и здравето на руските граждани", уточни тя. Според зам.-председателката на АБВ на въведените противоепидемични мерки в избирателните секции може "да завиди и ген. Мутафчийски".

В предаването "12+3" Ганчева разказа за провеждането на референдума за промени в руската конституция в присъединения Крим: "Имаше усещане за празник в гражданите на Кримската република. Те знаят каква е силата на техния глас и как референдумът може да промени техния живот. Имаше балони, музика, танци".

Ганчева сподели, че поне 10-ина души са ѝ казали като се прибере у дома да разкаже истината, че там няма танкове, а хората живеят по начин, по който те искат: "Никой не се опитва да промива мозъци там", посочи още зам.-председателката на АБВ.

Във връзка с гласуваните промени в Конституцията Ганчева изтъкна като много високо оценена от гражданите тази, запазваща "свещеността на брака".

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев