АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТНОВО ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ПОПРАВКИТЕ В ЗАКОНА ЗА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО

Протест-  архивна снимка
07.07.2020 / 08:04

Продължава гражданското недоволство срещу готвените промени в Закона за биоразнообразието. Протести под надслов „Долу ръцете от морето, планините, реките“ се организират за поредна вечер в цялата страна. В столицата протестната демонстрация ще прерасне в шествие, което ще тръгне в 18:30 часа от Съдебната палата, за да се отправи към Орлов мост.

Поредните протести се организират точно седмица след експертната дискусия в Парламента, която имаше за цел да отстрани недоразуменията около готвените поправки, но завърши без консенсус между заинтересованите страни.

Андрей Ковачев от коалицията „За да остане природа в България“:

„Има желание да се създаде закон, с който да могат да се манипулират нещата. Крайният резултат ще бъде масово застрояване и окрадване на европейските пари“.

От екоминистерството аргументират необходимостта от нов подход за управление на защитените зони с мотива, че страната ни не може да изпълнява задълженията си по Директивата за местообитанията.

Според еколозите обаче доброто управление на Натура 2000 може да бъде постигнато и без законодателни промени.

Катерина Раковска от българския офис на Световния фонд за дивата природа:

„Просто трябва да бъдат изготвени едни добри заповеди, които имат природозащитни цели. Става дума просто да управленческа воля и желание да се решават проблемите, а ние, за съжаление. не виждаме такова“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев