АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: ПОВЕЧЕТО ХОРА КАРАТ COVID-19 ЛЕКО

Д-р Антония Първанова
05.07.2020 / 19:33

Антония Първанова напомни, че заболеваемостта от грип през януари и февруари у нас е била по-висока от тази от коронавирус в момента, също, че всяка година умират между 1500 и 2000 души от грип. Самата тя е изкарала вируса, дъщерите ѝ и техните годеници - също. Заболеваемостта трябва да се гледа като процент - като процент се движи много плавно - някъде около 6-7%, това не много. Има хора, които боледуват тежко, но голяма част го изкарват леко, като по-различен грип - няма хрема, но има суха кашлица, уточни тя.

Заболеваемостта трябва да се гледа като процент - като процент се движи много плавно - някъде около 6-7%, това не много. Това каза пред БТВ д-р Антония Първанова по повод ръста на случаите на COVID-19 у нас през последните дни. Има хора, които боледуват тежко, но голяма част го изкарват леко, като по-различен грип - няма хрема, но има суха кашлица, уточни тя.

Думите на проф. Тодор Кантарджиев от вчера, че сме изпуснали положението, тя коментира като емоционална реакция. Тези хора от четири месеца са под голям стрес, уточни Първанова, визирайки хората от Националния оперативен щаб.

По думите ѝ трябва да се говори с факти, а всичко друго е само израз на вътрешното усещане. Антония Първанова напомни, че заболеваемостта от грип през януари и февруари у нас е била по-висока от тази от коронавирус в момента, също, че всяка година умират между 1500 и 2000 души от грип. Самата тя е изкарала вируса, дъщерите ѝ и техните годеници - също.

"Всички го изкарахме различно. Аз го изкарах като тежка грипна инфекция, бях доста отпаднала, имах затруднения с дишането за около 10 дни. Голямата ми дъщеря имаше кашлица и задух около шест седмици. Нейният годеник почти го изгубихме на два пъти, много беше сериозно при него. Малката дъщеря и нейният годеник го изкараха за два-три дни. Той направи грешка да спортува активно на третия ден и отново се влоши, отключи генетични заболявания. 6-годишната племенница на един от тях отключи синдром на Кавазаки. Но всички те, без да драматизират, се справиха с нужното лечение", разказа Първанова.

Източници: бТВ, "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев