АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

24 ДЕПУТАТИ СА ГЛОБЕНИ ОТ РЗИ ЗА НЕНОСЕНЕ НА МАСКИ

Народно събрание
02.07.2020 / 12:06

24 са общо глобените народни представители за неносене на маски. Засега те са глобени с по 300 лева, защото това им е било първо нарушение.

До края на седмицата от РЗИ са си поставили срок да връщат всички актове на нарушителите. Актовете се връчват лично. Всеки, който не е съгласен с глобата си може да я обжалва.

Вчера председателят на парламента Цвета Караянчева сезира РЗИ за депутати, които не спазват разпоредбите.

Шест депутати от ГЕРБ и трима от ОП за получили констативни протоколи от РЗИ, че не са носили предпазни маски. По непотвърдена информация инспекторите не са били допуснати в стаята на ПГ на БСП и не са успели да връчат актовете.

Красимир Велчев потвърди пред медиите за глобените гербери. Подписали са си актовете, не знам каква е стойността, те ще я определят, обясни той. Който е сбъркал ще си понесе отговорността, подчерта той.

Андон Дончев от "Воля" също е санкциониран.

Миналата седмица Столичната здравна инспекция издаде констативен протокол за установени нарушения в сградата на Народното събрание, когато много депутати и помощен персонал не спазиха мерките, въпреки подсещането от предния ден на същите инспектори.

По повод заповедта за носене на маски на закрити места и премиерът Бойко Борисов получи глоба, тъй като влезе в църквата в Рилския манастир без маска.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев