АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: PCR ТЕСТЪТ НЕ Е СЪЗДАДЕН ЗА ВИРУСИ КАТО COVID-19

Д-р Антония Първанова
01.07.2020 / 20:01

Д-р Първанова заяви в предаването "Нещо повече", че във времето на пандемията много бизнеси са намерили "златно време" за печалби:

"Производителите на тестове - PCR, но и други видове, получиха огромна възможност да спечелят много пари, да се направи една добра кампания, в паниката, за стимулиране на интереса към тях, съответно и за цената им".

По думите ѝ вече е станало ясно от съобщение на създателя на PCR теста, който е починал преди година, че този тест не е направен за РНК-вируси, какъвто е Covid-19:

"Поради факта, че няма установен златен стандарт, с който да се сравнява PCR тестът, а изолацията на този РНК-вирус е достигната по изкуствен начин, се оказва, че от 30% до 50% е неточността на този метод".

Д-р Първанова уточни, че това предстои в медицинските среди да се анализира, но предположи, че би могло и да се разследва.

"12 000 фенове на стадиона не е безопасно и е потвърждение за двоен стандарт". По думите ѝ не е логично в другите дни да не е позволено да се събират толкова хора на трибуните на стадиона, а точно за финалния мач за Купата на България да е разрешено.

"Това, в един определен ден да не е опасно да се съберат много хора на стадиона, изглажда доста ненаучно и е един медицински абсурд", коментира тя.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев