АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: ЧАСТИ ОТ ЗАПИСИТЕ ЗВУЧАТ АВТЕНТИЧНИ, ЧАСТИ ОТ ТЯХ – НЕ

Томислав Дончев
30.06.2020 / 09:53

Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентични, части – не. Това каза в предаването "Тази сутрин" по бТВ вицепремиерът Томислав Дончев. "Но експерпертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, безспорно е ползван гласът на премиера. Откъде са взети реплики, изказвания", добави той. Дончев посочи, че има конкретни подозрения кой стои зад атаките.

Вицепремиерът коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец, както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера.

Резиденция "Секвоя", където са направени снимките със спящия премиер, е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и членове на правителството.

"Тези, които имат повече опит в политиката знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборната кампания не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали, заяви още вицепремиерът", добави вицепремиерът. Томислав Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне ест месеца преди изборите.

Той коментира и отцепването на Цветан Цветанов, който подготвя свой политически проект. Дончев смята, че той е избрал тясна ниша, която е ориентирана към либералното, радикално проевропейското, близо до градската десница.

Относно укора че премиерът е загубил контакт с действителността, човек, който е избиран 3 пъти за министър-председател, лидера на най-голямата политическа сила да се твърди подобно нещо, е не сериозно (...) Този укор е несъстоятелен. Но има нещо по притесняващо, беше споменато, че министърът на енергетиката, аз и министър-председателят сме зависими от чужда държава – това е много сериозно. Това дефакто е криминален състав, това е държавна измяна, това е много сериозно. Хубаво е този, който говори подобни неща, да представи конкретни доказателства", обясни вицепремиерът.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев